Slasni recepti s porilukom!

Donosimo vam par prijedloga za savršene obroke s porilukom

Slasni recepti s porilukom!

Piletina, poriluk i gljive

Sastojci:

1 komad pilećih prsa (bez kosti)
sol
svježe mljeveni papar
5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 poriluk (bijeli i blijedo zeleni dio), nasjeckan i opran
1 stabljika celera, narezan na kockice
1 šalica gljiva – narezanih
3 žlice brašna
3/4 šalice punomasnog mlijeka
1 sušeni lovorov list
8 kriški kruha (bez kore), narezan na kockice
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
1/3 šalice sitno naribanog parmezana

Postupak:

Zagrijte pećnicu na najvišu temperaturu. Na izrezane komade piletine stavite sol i papar. Na tavi zagrijte ulje i dodajte piletinu. Pirjajte 3-4 minute sa svake strane. Zatim smanjite temperaturu i ostavite još 10 minuta. Izvadite meso. U tavicu dodajte još malo ulja, poriluk, celer, gljive i sol. Kuhajte, povremeno miješajući, od 8 do 10 minuta. Zatim dodajte brašno, mlijeko i lovorov list te kuhajte dok se ne zgusne, istovremeno miješajući. Kruh narezan na kockice poredajte po tepsiji i prelijte s pola smjese povrća. Na to stavite piletinu i opet na to povrće. Pospite peršinom i parmezanom. Pecite dok ne dobije zlatno-smeđu boju, otprilike 25 do 30 minuta. Ostavite da odstoji 15 minuta prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/7