Mrkva s kestenima
Sastojci:
300 g svježih kestena
2 žlice biljnog ulja
3 mrkve, oguljene i narezane
3-4 grančice svježeg timijana
sol i svježe mljeveni papar
Način rada:
Zarežite kestene po sredini vrhom noža. Stavite u lonac vodu da zavrije, unutra kestene i dodajte žlicu ulja (to će pomoći da se lakše ogule) i kuhajte 10 minuta. Ogulite kestene kada su još topli. Zagrijte preostalo ulje u tavi, dodajte kestene i mrkvu i miješajte te ostavite pet minuta dok kestene ne postanu zlatno-smeđi. Pospite s 100 ml vode i dodajte svježi timijan. Kuhajte na laganoj vatri 30 minuta povremeno miješajući. Dodajte još vode ako bude potrebno. Jelo je gotova kada je mrkva kuhana. Začinite solju i paprom. Ocijedite ako je potrebno i možete poslužiti.