Pečeno pile s kestenima
Sastojci:
900 g kestena
450 g maslaca
320 g mljevenog luka
250 g mljevenog celera
krušne mrvice
žličica majčine dušice
žličica mažurana
žličica ružmarina
1 pile (težina po želji)
sol i svježe mljeveni papar
Način rada:
Zarežite kestene po sredini vrhom noža. Kuhajte prekrivene vodom otprilike 5-10 minuta. Dok su još topli, ogulite ih i prokuhajte još barem 20 minuta. Ocijedite i grubo nasjeckajte. Za pripremu nadjeva rastopite maslac u tavi. Umiješajte celer i luk te dinstajte dok ne omekša. Tome dodajte krušne mrvice i kesten. Dodajte mažuran i ružmarin. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Pile posolite, a nadjev raspodjelite po piletini i oko nje. Pecite u zagrijanoj pećnici. Kada je gotovo, ostavite da odstoji barem 20 minuta te zatim poslužite.