Slasni i jednostavni recepti s kestenima!

Namirnica koju možete spremiti na razne načine. Evo nekih ideja!

Slasni i jednostavni recepti s kestenima!

Zapečeni kruh s kestenima i pancetom

Sastojci:

6 žlica maslaca
240 g pancete, izrezane na kockice
2 velika luka, sitno nasjeckana
2 mrkve, oguljene i sitno nasjeckane
3 stabljike celera, sitno nasjeckane
2 žlice svježeg ružmarina, sitno nasjeckano
3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
240 g pečenih i oguljenih kestena
par listova svježeg peršina
dva dana star kruh, vrsta po želji, narezan na male kockice
2/3 šalice parmezana
1 šalice jušnog temeljca
sol i svježe mljeveni papar
2 jaja

Način rada:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Rastopite 2 žlice maslaca na tavi, a isto toliko maslaca lagano razmažite po tepsiji u kojoj ćete peći. U tavu dodajte pancete dok ne postane hrskava i zatim izvadite i stavite sa strane. Otopite ostatak maslaca u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, celer, mrkvu, ružmarin i češnjak. Pecite oko desetak minuta, a zatim lagano umiješajte kesten i peršin.

Sve to prebacite u zdjelu zajedno s pancetom te dodajte parmezan i kruh. Smjesi dodajte šalicu jušnog temeljca, jaja te sol i papar. 
Stavite u tepsiju sve zajedno, pokrijte folijom i pecite oko 30 minuta. Zatim maknite foliju i pecite još 15 minuta dok se ne zapeče. Poslužite!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/7