Zdravo, jednostavno i ukusno

Zdravo je i fino: Lagani i brzi recepti za ručak ili večeru

Sjajna je stvar što kod zdrave hrane i kvalitetnih , sezonskih namirnica ne treba komplicirati s pripremom. Što manje 'petljaš' oko njih, to bolje

pexels-kyle-roxas-2122294.jpg

Tjestenina s domaćim pestom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

  • tjestenina po želji
  • velika šaka svježeg lišća bosiljka
  • žlica tostiranih sjemenki pinjola
  • sol, papar
  • 3 režnja češnjaka
  • jedan decilitar maslinovog ulja žlica parmezan

Postupak:

Pesto možeš napraviti u mužaru iliu električnoj sjeckalici. Prvo stavi listove bosiljka pa dodavaj redom pinjole, češnjak, svježe naribani parmezan, sol, papar i maslinovo ulje koje dodaješ postepeno. Sve skupa obradi tako da dobije kremastu strukturu. Pesto polij po svježe kuhanoj tjestenini, a ćeliš li dodatnu kremoznost ulij u jelo malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Za zdravju inačicu obroka koristi domaću tjesteninu ili integralnu.

4/4