Osvježavajuć i ljekovit

Sezona je komorača, a mi imamo tri ukusna recepta s ovim aromatičnim povrćem

Želiš li obogatiti svoju kuhinju novim okusima, ali i poboljšati zdravlje, ojačati imunitet, počni konzumirati komorač. Sada je savršeno vrijeme za to jer mu je ujesen sezona

profimedia-0416836767.jpg
Foto: Profimedia

Komorač s kobasicama i grahom

Ovo jelo možeš napraviti i u veganskoj ili vegetarijanskoj varijanti ukoliko kobasice od mesa zamijeniš onima koje ga ne sadrže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za dvije osobe

  • dvije kobasice
  • jedan luk
  • dva češnjaka
  • jedan komorač
  • šalica pelata
  • 150 grama kuhanog graha
  • ulje

Postupak

Kobasice nareži na kolutiće i peci ih na malo ulja. Dodaj narezani češnjak i komorač koji si narezala na četvrtine ili još sitnije ukoliko je velik. Pirjaj ga pet minuta ili dok ne dobije zlatnu boju . Sada dodaj rajčicu i grah, posoli i popapri te kuhaj 15-ak minuta dok se umak ne reducira, a komorač omekša. Pospi listićima komorača i uživaj u ovom zdravom jelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/4