Osvježavajuć i ljekovit

Sezona je komorača, a mi imamo tri ukusna recepta s ovim aromatičnim povrćem

Želiš li obogatiti svoju kuhinju novim okusima, ali i poboljšati zdravlje, ojačati imunitet, počni konzumirati komorač. Sada je savršeno vrijeme za to jer mu je ujesen sezona

profimedia-0416836767.jpg
Foto: Profimedia

Pečeni komorač

Sastojci za 4 osobe

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola kilograma komorača (bez stabljika)
  • jedan luk
  • žlica-dvije maslaca
  • dcl bijelog vina

Postupak

Očisti i prepolovi komorač te ga kuhaj u slanoj vodi deset minuta. Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Dok čekaš da se ugrije pećnica, u dubokoj tavi otopi maslac te u njega prebaci prokuhani komorač tako da ga položiš na prerezanu stranu. Peci ga dok ne poprimi zlatno smeđu boju pa okreni. U tom trenutku dodaj sitno narezani luk i peci dok i druga strana koromača ne pozlati. Promiješajte kuhačom kako luk ne bi zagorio. Sada komorač prebaci u pleh, a na jakoj vatri deglaziraj tavu u kojoj se pekao, bijelim vinom, stružući stranice i dno drvenom kuhačom. Komorač prelijte sadržajem iz tave i peci 15 minuta ili dok se vino ne reducira do sirupa. Po želji ukrasi jelo zelenim listićima komorača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4