Pečeni komorač
Sastojci za 4 osobe
- pola kilograma komorača (bez stabljika)
- jedan luk
- žlica-dvije maslaca
- dcl bijelog vina
Postupak
Očisti i prepolovi komorač te ga kuhaj u slanoj vodi deset minuta. Zagrij pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Dok čekaš da se ugrije pećnica, u dubokoj tavi otopi maslac te u njega prebaci prokuhani komorač tako da ga položiš na prerezanu stranu. Peci ga dok ne poprimi zlatno smeđu boju pa okreni. U tom trenutku dodaj sitno narezani luk i peci dok i druga strana koromača ne pozlati. Promiješajte kuhačom kako luk ne bi zagorio. Sada komorač prebaci u pleh, a na jakoj vatri deglaziraj tavu u kojoj se pekao, bijelim vinom, stružući stranice i dno drvenom kuhačom. Komorač prelijte sadržajem iz tave i peci 15 minuta ili dok se vino ne reducira do sirupa. Po želji ukrasi jelo zelenim listićima komorača.