Komorač raste duž Mediterana, što znači da ga ima na području sjevernog Jadrana i u Dalmaciji, a izuzetno je popularan na Sardiniji gdje je ključni sastojak brojnih tradicionalnih jela. Svojim izuzetno aromatičnim i osvježavajućim okusom "podići" će salate, obogatiti variva,a možeš ga jako jednostavno pripremiti i kao prilog.
Najbolji je prijatelj mama male djece jer će olakšati bol bebama koje imaju kolike i umiriti ih. Naime, jedan od prirodnih lijekova za dječje grčeve je čaj od sjemenki komorača koji piju mame, a bebe blagodati osjete, unoseći ga u svoj organizam kroz mlijeko.
Osim toga, potiče stvaranje mlijeka i ublažava osjetljivost bradavica. Osim dojiljama, komorač će pomoći i osobama s probavnim problemima. Ublažit će žgaravicu, osloboditi te nadutosti te potaknuti crijeva na rad. Odlično je rješenje kod upale desni te kod lošeg zadaha.
Želiš li skinuti višak kilograma, i tu će ti pomoći komorač. Čaj od ove biljke potiče detoksikaciju organizma, dobar je dijuretik, ubrzava metabolizam te ublažava glad. Komorač je i sjajan afrodizijak. Ne moramo ti objašnjavati kako djeluje u ovom slučaju. Probaj, vidjet ćeš i sama, a mi ti u nastavku donosimo tri recepta za jela s ovom namirnicom izuzetno zanimljivog okusa.