Sezona je šljiva, a mi vam otkrivamo odlične recepte

Kraljica kasnog ljeta koje biste svakako trebali uvrstiti u svoju prehranu

Sezona je šljiva, a mi vam otkrivamo odlične recepte

Knedle sa šljivama

Sastojci (Broj osoba: 7)

3 veća krumpira (1/2 kg)
oštro brašno
1 jaje
1 žlica soli
malo ulja
očišćene šljive

Postupak pripreme

Krumpir oguliti, narezati na kockice i skuhati za pire. Dok se krumpir kuha očistiti šljive od koštica i oprati ih.
Kuhani krumpir ohladiti i zgnječiti.
U krumpir dodati jaje, sol i ulje te dodavati brašno po potrebi dok se ne dobije fina glatka lopta.
Tijesto razvaljati i narezati na jednake komadiće u koje se stavlja šljiva. Rubove preklopiti i stisnuti u lijepu lopticu. Potom uvaljati u brašno da ne dođe do ljepljenja.
Knedle kuhati 15-20 minuta i prema želji poslužiti u umaku od šljiva, vrhnja ili s krušnim mrvicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/7