Sezona je šljiva, a mi vam otkrivamo odlične recepte

Kraljica kasnog ljeta koje biste svakako trebali uvrstiti u svoju prehranu

Sezona je šljiva, a mi vam otkrivamo odlične recepte

Desert sa šljivama

Sastojci (bez jaja i orašastih plodova)

Za krupne mrvice tijesta
250 g brašna tipa 405
125 g hladnog maslaca, narezanog na kocke veličine 2,5 cm
100 g smeđega ili šećera od šećerne trske

Za nadjev
1 kg očišćenih šljiva, prepolovljenih
150 g šećera
1 žličica mljevenog cimeta
prstohvat mljevenog pimenta

PRIPREMA 10 minuta
PEČENJE 45 minuta
ZA 4 - 6 osoba


Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
2. Prosijte brašno u veliku zdjelu, dodajte maslac pa prstima izradite krupne mrvice tijesta. Umiješajte šećer. 
3. Izmiješajte šljive, šećer i začine, stavite ih u vatrostalni kalup za nabujak i prekrijte mrvicama tijesta. Pecite oko 45 minuta da tijesto dobije zlatnosmeđu boju i šljive budu pečene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Kuharica za alergičare, Alice Sherwood

Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

2/7