Sezona je mladog luka, a mi imamo tri fora recepta koja možeš isprobati

Odlična juha, proljetni stir-fry i slane palačinke s mladim lukom kao glavnom namirnicom

Sezona je mladog luka, a mi imamo tri fora recepta koja možeš isprobati

Proljetni stir-fry

Sastojci za umakPriprema

1. Nasjeckaj svo povrće na manje, jednake komade. 

2. Isperi rižu, procijedi je i stavi je kuhati. Nakon što je kuhana, ostavi je sa strane. 

3. Sve sastojke za umak pomiješaj u jednoj zdjeli. 

4. Zagrij wok na srednje jakoj vatri i dodaj indijske oraščiće. Kada se zažare, ostavi ih sa strane. U isti wok dodaj žlicu ulja, a zatim dodaj brokulu. Nakon minute dodaj tikvicu i kuhaj još minutu. Zatim dodaj mladi luk, rotkvice i grašak. Pirjaj još koju minutu. 

5. Dodaj u wok pripremljeni umak i istog trenutka makni sa štednjaka. Sve pomiješaj i prelij preko riže. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • 4 mlada luka
  • 100 g brokule
  • 1 manja tikvica
  • 10 rotkvica
  • 100 g graška (ili edamame graha)
  • 2 žlice indijskih oraščića
  • 180 g riže

:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice soja sosa
  • 2 žličice ulja po izboru
  • 4 žličice soka od limuna ili limete
  • 2 žličice javorovog ili agavinog sirupa
  • 1 žličica naribanog đumbira ili đumbira u prahu
  • 1 manji režanj češnjaka, nasjeckan na sitno
  • chili i drugi začini po želji
3/4