Proljetni stir-fry
Sastojci za umakPriprema:
1. Nasjeckaj svo povrće na manje, jednake komade.
2. Isperi rižu, procijedi je i stavi je kuhati. Nakon što je kuhana, ostavi je sa strane.
3. Sve sastojke za umak pomiješaj u jednoj zdjeli.
4. Zagrij wok na srednje jakoj vatri i dodaj indijske oraščiće. Kada se zažare, ostavi ih sa strane. U isti wok dodaj žlicu ulja, a zatim dodaj brokulu. Nakon minute dodaj tikvicu i kuhaj još minutu. Zatim dodaj mladi luk, rotkvice i grašak. Pirjaj još koju minutu.
5. Dodaj u wok pripremljeni umak i istog trenutka makni sa štednjaka. Sve pomiješaj i prelij preko riže.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 4 mlada luka
- 100 g brokule
- 1 manja tikvica
- 10 rotkvica
- 100 g graška (ili edamame graha)
- 2 žlice indijskih oraščića
- 180 g riže
:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 2 žlice soja sosa
- 2 žličice ulja po izboru
- 4 žličice soka od limuna ili limete
- 2 žličice javorovog ili agavinog sirupa
- 1 žličica naribanog đumbira ili đumbira u prahu
- 1 manji režanj češnjaka, nasjeckan na sitno
- chili i drugi začini po želji