Sezona je mladog luka, a mi imamo tri fora recepta koja možeš isprobati

Odlična juha, proljetni stir-fry i slane palačinke s mladim lukom kao glavnom namirnicom

Sezona je mladog luka, a mi imamo tri fora recepta koja možeš isprobati

Palačinke od mladog luka

Sastojci za umakPriprema:

1. Pripremi umak na način da sve sastojke dobro pomiješaš u zdjeli. Ostavi sa strane. 

2. Pomiješaj brašno i sol u velikoj zdjeli. Dodaj vruću vodu i sa špatulom pomiješaj. Zatim rukama izmijesi tijesto. Pobrašni svoju radnu površinu i valjaj tijesto 6-8 minuta (dodaj još brašna ako je potrebno) dok ne postane glatko. Prekrij s papirom za pečenje i pusti da miruje 45 minuta.

3. Nakon 45 minuta, izvaljaj tijesto u duguljast valjak i zatim prereži na 8 dijelova. Svaki od tih dijelova izvaljaj na oko 12-14 cm promjera. Kistićem premaži ulje i dodaj ustnjeni mladi luk i prstohvat soli. Nakon toga zarolaj izvaljano tijesto u oblik cigarete i zarolaš u obliku pužića. Rukama i valjkom pritisni tijelo kako bi dobila palačinke promjera 12-14 cm. Ponavljaj proces s ostatkom tijesta. 

4. Zagrij ulje u tavici na srednje jakoj vatri. Dodaj palačinku i kuhaj 4-5 minuta sa svake strane ili do ne porpimi zlatno-smeđu boju. Ostavi je sa strane na pokreivenom tanjuru kako bi zadržala toplinu. Ponavljaj proces s ostalim palačinkama. Po želji nareži palačinke u trokutiće i posluži s umakom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 170 ml kipuće vode
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica od 2dcl nasjekanog mladog luka
  • biljno ulje

:

  • 4 žlice soja sosa
  • 2 žlice vinskog octa
  • 3 žlice sitno nasjeckanog mladog luka
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • pola režnja nasjeckanog češnjaka
4/4