Sezona je mladog luka, a mi imamo tri fora recepta koja možeš isprobati

Odlična juha, proljetni stir-fry i slane palačinke s mladim lukom kao glavnom namirnicom

Sezona je mladog luka, a mi imamo tri fora recepta koja možeš isprobati

Juha od mladog luka


Priprema:

1. Zagrij maslinovo ulje u loncu, dodaj usitnjeni češnjak na desetak sekundi, a nakon toga i nasjeckani mladi luk. Pirjaj 5 minuta na laganoj vatri. 

2. Dodaj oguljeni i narezani krumpir na kockice. Posoli i popapri te sve dobro promiješaj. Dodaj vode, još jednom pomiješaj i prekrij poklopcem. Kuhaj na srednje jakoj vatri sve dok se krumpir ne skuha u potpunsoti. 

3. Sa štapnim mikserom izblendaj juhu dok ne dobiješ glatku smjesu. Juha bi trebala biti dosta gusta. Nakon blendanja dodaj žličicu soja sosa i ostavi neka se krčka jooš 4-5 minuta. 

4. Ako ti je juha pregusta, dodaj još vode (ili povrtnog temeljca). Na kraju po želji dodaj nasjeckani vlasac i naribani parmezan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Sastojci:

  • 450 g mladog luka
  • 1-2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 3 šalice od 2dcl vode
  • sol, papar
  • 1 veći krumpir
  • 4-5 stabljika vlasca
  • pola šalice od 2 dcl naribanog parmezana
2/4