Sezona je mladog luka, a mi imamo tri fora recepta koja možeš isprobati

Odlična juha, proljetni stir-fry i slane palačinke s mladim lukom kao glavnom namirnicom

Sezona je mladog luka, a mi imamo tri fora recepta koja možeš isprobati

Mladi luk jedna je od onih namirnica koja je istinski vjesnik proljeća. Zajedno s češnjakom, lukom, porilukom i vlascem spada u biljnu porodicu Allium, a obiluje brojnim vitaminima, mineralima i antioksidansima

Osim toga, savršen je izbor za sve koji pokušavaju smršavjeti jer ima malo kalorija. S druge strane, bogat je vlaknima, sadrži vitamina A, C i K, ali i vitamine B-skupine.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Što ovog proljeća ne biste smjeli izostaviti sa svog stola?

Image


(Foto: www.profimedia.hr)


Iako su bijele glavice mladog luka njegov najpopularniji dio, ne smijemo zanemariti njegove zelene listove, čije su nutritivne vrijednosti čak i veće od onih u glavici. 

Zdravlje srca i krvožilnog sustava, očiju, kosti i zubi, snižavanje razine šećera u krvi, smanjenje upala te bolja probava samo su neke od njegovih zdravstvenih prednosti, a budući da je upravo proljeće sezona mladog luka - pronašle smo neke zanimljive, jednostavne i zdrave recepte koji ga sadrže. 

1/4