Sezona je malina, a mi smo pronašle neodoljive recepte

Priprema, pozor, peci! Stigla je sezona malina a mi smo izdvoje najslasnije recepte

Sezona je malina, a mi smo pronašle neodoljive recepte

Mini cheesecake s malinama i bijelom čokoladom

Sastojci:
Za koru:
1 ½ šalice mrvljenih keksa
6 žlica otopljenog maslaca
Za kremu:
170 g sjeckane bijele čokolade
¼ šalice slatkog vrhnja
240 g krem sira
¼ šalice šećera
2 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
Za preljev od malina:
150 g malina
1 žlica šećera
1 ½ žlice kukuruznog škroba pomiješanog s 3 žlice vode

Priprema:
U velikoj zdjeli pomiješaj kekse i maslac, pa rasporedi po jednu veliku žličicu smjese u kalupe za muffine i pritisni je na dno. Za preljev od malina pomiješaj maline, šećer i kukuruzni škrob u manjem loncu, stavi na vatru i pusti da zavrije. Kuhaj miješajući do dok se smjesa ne zgusne, pa je pusti da se malo ohladi. U posebnom loncu na laganoj vatri pomiješaj čokoladu i slatko vrhnje te miješaj do dok se čokolada ne otopi, pa stavi sa strane. Pomiješaj sir i šećer do dok ne dobiješ glatku smjesu. U smjesu umiješaj jaje, jedno po jedno, te postepenoj dodaj i čokoladu te vaniliju. Stavljaj po jednu veliku žlicu smjese na koru od keksa u kalupe za muffine, a na nju ½ žlice umaka od malina. Peci 20 minuta na 160C, pusti da se ohladi, pa pažljivo izvadi mini cheesecakeove iz kalupa i posluži hladno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/9