Sezona je jagoda: 10 slatkih recepata

Ukusne i osvježavajuće

Sezona je jagoda: 10 slatkih recepata

Pita s jagodama

 Sastojci za prhko tijesto:

250 g brašna
pola vrećice praška za pecivo
2 jaja
150 g maslaca
80 g smeđeg šećera
150 g mljevenih badema

Nadjev:

400 g jagoda
2 žlice sirupa od agave
1 vanilin šećer
2 žlice gustina

listići badema za ukrašavanje

Priprema:

Zamijesiti tijesto i utisnuti na dno okruglog kalupa premazanog maslacem ili obloženog pek papirom, a manji dio tijesta ostaviti sa strane. Jagode pomiješati sa sladilom, vanilin šećerom i gustinom te staviti na tijesto. Posipati ostatkom tijesta i listićima badema. Peći u pećnici na 170 stupnjeva. Poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
8/11