Sezona je jagoda: 10 slatkih recepata

Ukusne i osvježavajuće

Sezona je jagoda: 10 slatkih recepata

Rolice sa jagodama

Sastojci (Broj osoba: 4)

7 šnita bijeloga kruha
2 jaja
3 velike žlice mlijeka
1 šalice šećera
1 žlica cimeta
100 grama maslaca
Nutella
100 grama jagoda


Postupak pripreme

1. Šnitama kruha pažljivo odstranite koricu. Rukama ih utisnite tako da se ne mrve. Premažite ih po cijeloj površini tankim slojem Nutelle ili namaza po želji.
2. Jagode operite u hladnoj vodi, ocijedite i dobro osušite. Izrežite ih na kocke. Poslažite ih po svakoj šniti kruha koliko stane uz rub.
3. Pažljivo zarolajte šnitu sa jagodama da dobijete rolicu. Ponovite postupak sa preostalim kruhom i jagodama.
4. U dubljoj posudi, pomiješajte jaja i mlijeko i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
5. U drugoj posudi, pomiješajte šećer i cimet.
6. Na tavi otopite maslac. Svaku rolicu umočite u mješavinu jaja i mlijeka i položite na tavu, tako da je preklop sa donje strane. Kada dobije zlatnu boju, okrenite ga i zapecite sa drugih strana. Ponovite postupak sa svim rolicama.
7. Redoslijedom kako ih vadite iz tave, uvaljajte ih sa svih strana u mješavinu šećera i cimeta.
8. Poslužite vruće uz svježe jagode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/11