Sezona je bobičastog voća! Pripremile smo ti najslasnije recepte

Bilo da je sviježe ili smrznuto, u piti, jogurtu ili sladoledu, toplo ili hladno, jednostavno obožavamo bobičasto voće

Sezona je bobičastog voća! Pripremile smo ti najslasnije recepte

Tart od jagode i bosiljka

Sastojci:
Za tijesto
125 g maslaca
200 g brašna
60 g šećera u prahu
1 žumanjak
Za nadjev
400 ml mlijeka
70 g šećera u prahu
1 vanilin šećer
4 jaja
20 g brašna
20 g kukuruznog škroba
50 ml slatkog vrhnja
400 g jagoda
5 žlica pekmeza od jagoda
Šaka sviježeg bosiljka

Priprema:
Pomiješaj omekšale kockice maslaca s brašnom za tijesto, dodaj im jaje i šećer te sve zamijesi u glatku smjesu. Omotaj ga u prozirnu foliju i ostavi da se hladi sat vremena. Razvaljaj ga na debljinu od 0.5 cm i premjesti u kalup za pečenje. Prekrij ga papirom za pečenje, napuni sirovom rižom kako se ne bi napuhalo, i peci 25 minuta na 180C. Zagrijavaj mlijeko, šećer i vanilin šećer do vrenja. Posebno zamiješaj jaja, brašno i škrob te ulij vruće mlijeko neprestano miješajući. Vrati sve na vatru i kuhaj miješajući dok se ne zgusne. Ohlađenu kremu prelij preko ohlađenog tijesta i na to poslaži nazerane jagode. Zagrij pekmez od jagoda do vrenja te mu dodaj sjeckani bosiljak. Pekmezom premaži jagode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
3/7