Sezona je bobičastog voća! Pripremile smo ti najslasnije recepte

Bilo da je sviježe ili smrznuto, u piti, jogurtu ili sladoledu, toplo ili hladno, jednostavno obožavamo bobičasto voće

Sezona je bobičastog voća! Pripremile smo ti najslasnije recepte

Kolač od malina

Sastojci:
Smrznuto lisnato tijesto
300 ml mlijeka
1 stabljika vanilije
3 žumanjka
4 žlice šećera u prahu
2 žlice brašna
2 žlice kukuruznog škroba
300 g malina (možeš koristiti i jagode)

Priprema:
Zagrij mlijeko i stabljiku vanilije u loncu do točke proje nego što mlijeko zavri. U posudi miješaj žumanjke, šećer u prahu, brašno i škrob, ulij vruće mlijeko i brzo miješaj pjenjačom kako se žumanjci ne bi skuhali. Sve vrati u lonac i kuhaj miješajući na laganoj vatri dok ne dosegne željenu gustoću. Ostavi da se hladi bar sat vremena. Razvaljaj tijesto te ga prereži na 3 dijela. Tijesto peci na tavi 3 minute sa svake strane (ili dok ne postane smeđe i pečeno). Kada je gotovo, dodaj mu šećer, okreni na stranu na kojoj je šećer, pritisni papirom za pečenje i drugim loncem, pa ostavi tako još minutu. Slaži red tijesta, red kreme i red malina do dok ne potrošiš sve sastojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7