Savršeno jelo gotovo u trenu: Orada u škartocu

Naša gastro blogerica Ivana Perić Rabhi, nastavlja nas učiti o fitometaboličkoj prehrani. Ovaj put, radila je jednostavan, ali ukusan recept s morskom ribom

Nakon što smo naučili raditi fitometabolički kruh koji nam je saveznik u fitometaboličkoj prehrani, vrijeme je da nam Ivana Perić Rabhi predstavi i jedan odličan, zdravi ručak koji je gotov za nešto više od pola sata. Orada u škartocu je današnje jelo koje smo radili s Ivanom.

"Riba je niskokalorična namirnica i od ribe se teško možemo udebljati, a bogata je zdravim mastima, mineralima i vitaminima .Poznato je da je riba odličan izvor bjelančevina, koje su lakše probavljive i bolje iskoristive od bjelančevina mesa i mlijeka. Fitometabolička prehrana zasnovana je na principima mediteranske prehrane i bazira se na svježim i zdravim namirnicama, a riba je često zastupljena u svim varijantama obroka : pečena ili kuhana za ručak , pašteta za doručak ili kao sastojak salate za večeru", objasnila je Ivana.

U videu pogledaj koliko je zapravo jednostavno napraviti ovakav ručak.

Image

Orada u škartocu

Sastojci za jednu osobu:
1 orada
Maslinovo ulje
Limun
1 manja tikvica
1 poriluk
1 mrkva
Sol, papar

Priprema:
Od papira za pečenje napravite škartoc tako što ćete ga presaviti u duplo preko cijele plitice za pečenje. Rubove papira savijete tanko 3 x sa svake strane, pazeći da je samo jedna otvorena da ubacite sastojke.
Očišćenu ribu nauljite i dobro posolite. Iscijedite i limuna na nju, a utrobu napunite s kolutovima limuna. Povrće operite i narežite na trakice. Nauljite ga, posolite i popaprite. Po želji dodajte i cherry rajčice i sl.
Umetnite oradu u škartoc, zatim povrće i dobro zatvorite. Po vrhu probušite nekoliko rupica.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 200C . Za 30 minuta riba je pečena. U slast!