Samo zdravo

Ova jela snižavaju upale u organizmu. Imamo jednostavne recepte

Zdravo može biti itekako ukusno, uvjerit ćeš se u to u nastavku. Štoviše, jedan tradicionalni ručak našao se na popisu protuupalnih jela

pexels-victor-jung-983587.jpg
Foto: Pexels

Salata od češnjaka i mladog špinata

Ova salata je vrlo jednostavna za pripremu, a nutritivno bogata. Namirnice koje smo koristili za nju, sadrže antiupalne supstance poput betakarotena i sumpornih spojeva iz češnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • 1 crvena paprika
  • 2 šake mladog špinata
  • sok polovice limuna
  • sol i papar
  • bučine sjemenke

Postupak

Operi i osuši listove špinata, papriku nareži na tanke trakice, češnjak na listiće. Zagrij na tavi maslinovo ulje pa dodaj na njega izrezan češnjak, papriku i sjemenke te miješaj na laganoj vatri dok češnjak ne krene mirisati. Potom dodaj špinat i kuhaj ga minutu dvije, dok ne uvene. Prebaci sve sastojke u zdjelicu, začini maslinovim uljem i sokom od limuna, soli i paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/4