Šaljite vaše recepte s Rio Mare tunom i osvojite nagrade

Zašto je konzervirana riba dobra za vas?

Šaljite vaše recepte s Rio Mare tunom i osvojite nagrade

Tuna je bez dvojbe jedna od riba s najvećom hranjivom vrijednošću. Jeste li znali da je konzervirana riba punopravna alternativa svježoj ribi, garantira istu nutritivnu vrijednost, ne sadrži konzervanse i strogo je kontrolirana?

Koje su prednosti?

Samo 100 g ocijeđene tunjevine u maslinovom ulju sadrži 24 g bjelančevina, više od sirovog odreska jednake težine. 100 g tunjevine u maslinovom ulju osigurava i oko 20% naših dnevnih potreba za fosforom koji  održava zdravlje naših kosti i zuba. Bogata je Omega 3 masnim kiselinama koje smanjuju rizik od debljine te vitaminima B12 i PP koji  omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju.

Kome se preporuča?

Jeste li znali da za probavljanje tunjevine je potrebno samo dva sata, duplo manje nego za meso, što je čini idealnim obrokom za djecu i odrasle. Pedijatri savjetuju dodavanje ribe u prehranu odmah po prestanku dojenja jer se tako smanjuje mogućnost nastanka alergija. Za sportske entuzijaste kruh, povrće i jedna konzerva tunjevine predstavljaju idealan obrok, jer plemenite bjelančevine i minerali pomažu pri oporavku tijela od sportskih napora. Preporuča se i starijim osobama, jer tuna je ukusna i meka, te je ujedno i prirodni "nadomjestak" minerala, koristan za zdravlje živčanog sustava, kosti i mišića.

Koliko često?

Organizam odrasle osobe  ne može samostalno proizvoditi esencijalne masne kiseline. Imajući na umu da su ribe jedina namirnica koja osigurava dovoljnu količinu esencijalnih masnih kiselina, savjetuje se redovita konzumacija ribe. Većina stručnjaka složila se i preporuča konzumaciju ribe barem 2 puta po 170 grama tjedno.

Zašto ne početi već danas s jednostavnim, brzim, a zdravim obrokom?

Šaljite vaše recepte s bilo kojom Rio Mare tunom i osvojite nagrade

  • Unesite vaš recept na linku(prethodno se morate registrirati i prijaviti na portal ako još niste). Jedan od sastojaka svakako mora biti bilo koja Rio Mare konzervirana tuna.
  • Čitateljice glasaju za pristigle recepte u sklopu "Kuharice mjeseca", a 3 dobitnice biti će objavljene nakon 30.6.