Gastro
COCA-COLA BLAGDANSKI JELOVNIK

Salenjaci s vinom

Salenjaci s vinom

Sastojci:

Tijesto:

500 g brašna

Malo soli

3 žlice mlijeka

1 jaje

Bijelo vino

Nadjev:

500 g mljevenog sala

250 g brašna

Gušći domaći pekmez (od šljiva ili po želji)

Priprema:

Prosijte brašno u zdjelu. Dodajte jaje, sol, mlijeko i bijelo vino, pa zamijesite tijesto dok ne dobijete lijepu kuglu, sličnu lisnatom tijestu.

Raspršite šećer, sol i jaje po rubu brašna. Zatim sve sastojke umijesite, koristeći nastavak za tijesto, krećući se od sredine prema van, sve dok ne dobijete glatko tijesto.

Ostavite tijesto na hladnom mjestu 30-40 minuta. U međuvremenu, dobro pomiješajte maslo s brašnom.

Još jednom premijesite tijesto, razvaljajte ga na radnoj površini i namažite polovicu maslom. Preklopite ga, zatim preklopite vanjske strane prema sredini, lijevu i desnu stranu prema sredini, stvarajući trostruko dugačko tijesto. Zatim ga preklopite po dužini, stvarajući kocku. Ostavite tijesto da odmara na hladnom 15 minuta.

Ponovno razvaljajte tijesto i ponovite postupak. Nakon još 15 minuta, razvaljajte ga na debljinu od otprilike 1 cm. Izrežite kvadrate i na svaki stavite žličicu pekmeza. Preklopite ili zamotajte ih, pa stavite na lim obložen masnim papirom.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta, ili dok salenjaci ne porumene.

Pospite šećerom u prahu prije posluživanja. Salenjaci su najukusniji topli, ali su i hladni odlični, čak i sljedeći dan.

Uživajte u ovim sočnim salenjacima!

U novom video specijalu 'Ribamraz' powered by Coca-Cola Domagoj Jakopović Ribafish putuje po Hrvatskoj kuha, jede, priča i druži se s obiteljima. U ovom toplom blagdanskom specijalu, posjetio je Slavonski Brod, a kako su on i pobjednica showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!' pripremili najbolje od domaće trpeze te uživali u blagdanskom obiteljskom druženju, pogledajte u videu!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx