Rolice sa špinatom
Postupak:
1. Lisnato tijesto razvaljaj na pravilan pravokutnik.
2. Špinat blanširaj, ocijedi od vode i dobro posoli. Pomiješaj ga sa sirom, jajetom, soli i paprom.
3. Nadjev razmaži po lisnatom tijestu. Lisnato tijesto srolaj tako da dobiješ dugačku štrucu.
4. Nareži štrucu na jednake dijelove i zapeci u pećnici 20-ak minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.
Rolice dobro ohladi prije nego ih poneseš na plažu, a odlično će ići uz čašu hladnog jogurta. Po želji površinu rolica možeš premazati jajetom i posipati sezamom.
Špinat i sir ukusna je kombinacija koja će te zasigurno zasititi, ali ti i dati potrebnu dnevnu dozu željeza.
Potrebno ti je:
- 500 g lisnatog tijesta
- 500 g špinata
- 250 g svježeg sira
- sol i papar
- 1 jaje