Zapečeni šenon s bademima
Potrebno ti je:
Postupak:
1. Šenon postavi na stabljiku i nareži na ploške. Ne brini se ako se rubovi počnu runiti. Jednostavno ćeš ih iskoristiti uz ploške.
2. Na štednjaku zagrij tavu koja je pogodna za korištenje i u pećnici. U nju stavi dvije žlice ulja i ploške šenona. Peci ih dok ne postanu smeđi na donjoj strani, oko pet minuta.
3. Okreni ploške na drugu strani i dodaj još svije žlice maslinovog ulja. U mjesta između ploški dodaj mrvice šenona koje su nastale prilikom rezanja.
4. Prebaci tavu u pećnicu koja je zagrijana na 200 stupnjeva Celzijevih i peci ploške oko 15 do 18 minuta. Ploške bi trebale biti dovoljno čvrste da se ne raspadaju, ali da kroz njih možeš lako proći vilicom.
5. Nakon što ih izvadiš iz pećnice, ploške prebaci na tanjur. U tavu u kojoj su se pekli ostavi sitne komadiće koji su otpali s ploški.
6. Tavu vrati na štednjak i dodaj maslac, bademe i češnjak. Peci oko četiri minute. Dodaj vinski ocat, dobro promiješaj i prelij preko ploški šenona.
- 1 glavica šenona
- 5 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice maslaca
- 1/4 šalice nasjeckanih badema
- 2 režnja češnjaka
- 2 žličice octa od bijelog vina
- Sol