Riblji jelovnik na Badnjak

Kad nema norveškog bakalara, dobra je i tabinja

Riblji jelovnik na Badnjak

Bakalar u pećnici

Sastojci:
1 kg fileta smrznutog bakalara
1,5 – 2 kg krumpira
6 režnja češnjaka
1 vezica peršina
1 dl maslinovog ulja
sol i papar
3 dl bijelog suhog vina

Priprema:
Oguliti krumpir i narezati na kriške debljine oko 1 cm. Filete bakalara narezati na manje komade (2 – 3). Češnjak i peršin sitno nasjeckati. Slagati u redove u posudu u kojoj će se peći, prethodnu namazanu maslinovim uljem. Redom slažemo krumpir, bakalar, češnjak, peršin i svaki red posolimo i popaprimo, pa ponovo dok ne potrošimo sastojke. Zadnji sloj je krumpir. Sve malo zalijemo maslinovim uljem, oko4 do 5 žlica), pa vinom do recimo 3/4 visine posude. Pokrijemo folijom i pečemo u pećnici na 180 stupnjeva C oko 60 min. Zatim skinemo foliju i pečemo još oko 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/5