Sušena tabinja
Sastojci:
tabinja
sol
papar u zrnu
peršin
lovorov list
ružmarin
maslinovo ulje
crveni luk
češnjak
koncentrat rajčice
limun
krumpir
Priprema:
Ribu navečer potopiti u hladnu vodu. Sutradan tabinju staviti kuhati u hladnu vodu s malo soli, papra u zrnu, peršina, lovorovog lista i grančicom ružmarina. Nakon pola sata kuhanja ribu izvaditi, a juhu procijediti. Ribi dignuti kožu i sjeći je ili rukama izmrviti na manje komade. Na dosta maslinovog ulja zažutiti sitno sjeckani luk. Dodati umak od bijelog luka i peršina. Odmah staviti malo konzerve od rajčice. Propirjati dvije-tri minute i preliti juhom u kojoj se kuhala riba, vodom i limunom (u omjeru 1:1). Posoliti, popapriti, dodati još malo lovorovog lista i usitnjenu ribu. kad sve skupa prokuha 10 do-15 minuta, dodati krumpir narezan na ploške. Kuhati dok ne bude gotovo.