Vjerojatno, kao ni mi, nisi navikla ribu i doručak stavljati u istu rečenicu. Eventualno ako si nekome prepričavala kako si za doručkom razgovarala o tome što ćeš kuhati za ručak pa si se odlučila za ribu.
No, nutricionisti smatraju kako bismo i za doručak trebali jesti ribu. Ukoliko je riječ o kvalitetnoj hrani, nutritivno bogatim namirnicama, ne treba previše birati kada što jesti, već to jednostavno jesti. Stoga, ako ti se ujutro jede riba - navali!
(FOTO: Pexels)
Štoviše, riba u rano jutro i nije svugdje u svijetu egzotika - dimljeni bakalar jede se za doručak u Velikoj Britaniji, a u Japanu losos - poširani, grilani ili sirov.
Riba oskudijeva kalorijama, a obiluje proteinima i omega-3 masnim kiselinama. Američko drušvo za zdravlje srca preporuča najmanje dvaput tjedno jesti ribu kako bi se zaštitlo srce i krvne žile te smanjio rizik od moždanog udara. Osim toga, omega-3 masne kiseline pomažu smanjit upale u organizmu i olakšati simptome osobama koje pate od reumatoidnog artritisa.
(FOTO: Pexels)
U nastavku ti donosimo tri recepta za riblji doručak.