Restoran Matrix od ovog ljeta nudi vrhunske pizze po pristupačnim cijenama koje morate probati

Napravljene po tradicionalnoj talijanskoj recepturi s izvornim talijanskim sastojcima, Matrixove pizze su savršeno lagan obrok pun energije za ostatak radnog dana.

Margherita (1).jpg

Nepunih godinu dana od otvorenja, zagrebački restoran Matrix, službeno otvoren u rujnu prošle godine, od ovog ljeta svoju priču, uz standardni a la carte meni i dnevna jela, obogatio je novom stavkom jelovnika – Matrix je u ponudu uveo pizze! Omiljeno talijansko jelo, zahvaljujući probranim namirnicama i vrhunskom pizzaiolou, odmah je toplo prihvaćeno od malobrojne zagrebačke publike ljeti, a već je početkom rujna izazvalo pravu gužvu u peći Matrixove kuhinje, koja neumorno svakog dana isporučuje vrhunski proizvod.

Image

Pizza u ponudi Matrixa klasična je talijanska pizza, najsličnija čuvenoj Napoletani, koja od osnovnih sastojaka koristi isključivo izvorne talijanske namirnice. Tijesto se radi sa zero-zero (00) brašnom, koje je finije od glatkog, strukture pudera, a voda, sol i kvasac jedini su sastojci korišteni u procesu nakon kojeg ono odležava 48-72 sata, što čini Matrixove pizze elastičnima i mekanima. Tračak semola brašna od durum pšenice daje prhkoj korici pizze hrskavu notu. Umake za pizzu, kao i tijesto, također rade sami, i to od talijanske pulpe rajčica i talijanskog bosiljka s ostalim sastojcima, koji su tajne recepta pizzaioloa Roberta Prikrila. Sir na svim pizzama je mozzarela fior di latte, kuhana šunka je talijanski prosciuto cotto, a u pikantnim izvedbama se koristi i salsiccia picante, tradicionalna talijanska ljuta kobasica.

Image

Ono što ove pizze izdvaja na zagrebačkoj gastro sceni su izuzetno pristupačne cijene, uzimajući u obzir da su svi osnovni sastojci uvezeni iz Italije i svježe pripremljeni, a sezonski dodaci dolaze iz lokalnog OPG-a zajedno s ostalim namirnicama u restoranu. U Matrixovim pizzama možete uživati već od 42 kune, koliko je cijena klasične Margherite, dok je najpopularnija, ujedno i najskuplja na meniju s cijenom od 60 kuna, Matrix pizza. Pizza s potpisom restorana sastoji se od umaka od rajčice, mozzarelle fior di latte, rikole, pršuta, naribanog grana padano, maslina, cherry rajčica te maslinovog ulja i kreme aceta balsamica na kraju, no ono što ju izdvaja je način pripreme, koji joj osigurava svježinu i bogatstvo okusa. U pripremi ovog jela nije dovoljno samo imati vrhunske namirnice, već i pravilno baratati njima, pa je tako ključno prvo ispeći bazu, koja se sastoji od tijesta, umaka i mozzarelle, a tek naknadno dodati svježe namirnice koje će stvoriti savršenu toplo-hladnu kombinaciju i sljubiti se na tanjuru.

Image

Na jelovniku se mogu naći klasični formati, pizze VesuvioCapricciosaPicanteQuattro formaggiTuna i lukSlavonska i Vege, sve rađeno po osnovnom receptu. Sitnice koje rade razliku najbolje su vidljive na primjeru dobro poznate Slavonske, u kojoj se šunka i panceta peku u peći, a kulen, zbog svoje strukture i karakteristika, dodaje tek kasnije, te tako uživate u njegovom punom okusu.

Image

Za potpuni doživljaj pizzu sljubite s čašom vrhunskog vina, koje će vam stručno osoblje Matrixa uvijek rado preporučiti, a ako ste ipak veći ljubitelj piva, s Erdingerovim Helles lagerom u stalnoj ponudi ne možete pogriješiti.

Matrixove pizze možete naručiti u restoranu na Slavonskoj aveniji u sklopu Matrix office parka ili putem dostavnih servisa svakog dana, osim nedjelje, a bogati okusi dobiveni od najkvalitetnijih namirnica, ovo lagano jelo čine savršenim obrokom koji će vam dati dovoljno energije za ostatak radnog dana.