Zobena kaša s jabukom i cimetom

Foto: Pexels
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1/2 šalice zobenih pahuljica (valjanih)
- 1 šalica mlijeka (ili vode)
- Prstohvat soli
- 1/2 manje jabuke, naribane ili sitno nasjeckane
- 1/2 čajne žličice cimeta (ili više, po ukusu)
- 1 žlica meda ili javorovog sirupa (po želji)
- Opcionalno: šaka nasjeckanih oraha ili pekan oraha
Priprema: U lončiću pomiješaj zobene pahuljice, mlijeko (ili vodu), prstohvat soli, pripremljenu jabuku i cimet. Kuhaj na srednje jakoj vatri, redovito miješajući kako bi spriječio zagorijevanje i osigurao ravnomjerno kuhanje, otprilike 5-7 minuta, ili dok jabuka ne omekša i kaša se ne zgusne. Ako koristiš, umiješaj med ili javorov sirup. Prebaci u zdjelicu i pospi nasjeckanim orasima ili pekan orasima za dodatnu hrskavost.