ZDRAVA I SVESTRANA

Inspiracija za doručak: 5 neodoljivih verzija zobene kaše

Zobena kaša je klasik među zdravim doručcima, a s pravim dodacima može postati pravo malo kulinarsko otkriće – u nastavku donosimo pet odličnih recepata

zobena kaša
Foto: Shutterstock

Zobena kaša s jabukom i cimetom

Image
Foto: Pexels

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 šalice zobenih pahuljica (valjanih)
  • 1 šalica mlijeka (ili vode)
  • Prstohvat soli
  • 1/2 manje jabuke, naribane ili sitno nasjeckane
  • 1/2 čajne žličice cimeta (ili više, po ukusu)
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa (po želji)
  • Opcionalno: šaka nasjeckanih oraha ili pekan oraha

Priprema: U lončiću pomiješaj zobene pahuljice, mlijeko (ili vodu), prstohvat soli, pripremljenu jabuku i cimet. Kuhaj na srednje jakoj vatri, redovito miješajući kako bi spriječio zagorijevanje i osigurao ravnomjerno kuhanje, otprilike 5-7 minuta, ili dok jabuka ne omekša i kaša se ne zgusne. Ako koristiš, umiješaj med ili javorov sirup. Prebaci u zdjelicu i pospi nasjeckanim orasima ili pekan orasima za dodatnu hrskavost.

3/5