Zobena kaša s maslacem od kikirikija i čokoladom
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1/2 šalice zobenih pahuljica (valjanih)
- 1 šalica mlijeka (ili vode)
- Prstohvat soli
- 1 velika žlica maslaca od kikirikija (glatkog ili hrskavog)
- 1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu
- Nekoliko kockica tamne čokolade ili čokoladnih kapljica (po želji, za posipanje)
Priprema: U lončiću sjedini zobene pahuljice, mlijeko (ili vodu) i prstohvat soli. Stavi kuhati na srednje jaku vatru, uz često miješanje, sve dok pahuljice ne upiju tekućinu i kaša ne postigne željenu gustoću, što obično traje 5-7 minuta. Makni s vatre te odmah umiješaj maslac od kikirikija i kakao u prahu dok se svi sastojci lijepo ne povežu i kaša ne postane jednolično kremasta. Prebaci u zdjelicu i, ako si ljubitelj čokolade, pospi s nekoliko kockica tamne čokolade koje će se lagano otopiti na toploj kaši.