Recept za polpete od krumpira - sicilijanska čarolija okusa

Sicilijanske polpete od krumpira ukusno su mediteransko predjelo, a mogu se poslužiti i za užinu ili večeru

Recept za polpete od krumpira - sicilijanska čarolija okusa
Foto: Profimedia.hr
Ovo jelo je tipično za sicilijansku kuhinju, napravljeno od samo nekoliko sastojaka koji se uvijek mogu pronaći u smočnici, a vrlo je jednostavno za pripremu. Idealno ih je poslužiti uz umak od jogurta i začina. Polpete se također mogu poslužiti i kao vegetarijansko jelo ili prilog.

Sastojci

1 kilogram krumpira
120 grama parmezana
3 cijela Jaja
100 grama krušnih mrvica
1 češanj češnjaka

Priprema

01.

Operi krumpir i kuhaj ga u ljuski dok ne omekša. U međuvremenu sitno nasjeckaj češnjak i peršin.

02.

Nakon što je krumpir kuhan, ocijedi ga i oguli dok je još vruć, a zatim ga zgnječi u posudi.

03.

Dodaj naribani sir, nasjeckani peršin i češnjak, jaja, prstohvat soli i papar i dobro promiješaj.

04.

Dodaj krušne mrvice i miješaj dok smjesa ne bude mekana i kompaktna. Pokrij prozirnom folijom i ostavi u hladnjaku pola sata.

05.

Nakon toga ih oblikuj u polpete, a kako bi ih bilo lakše oblikovati najbolje je da ruke namažeš uljem.

06.

Zagrij dosta ulja u velikoj tavi i prži ih s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe.

Savjet

Ako želiš potpuno uživati u okusu poželjno ih poslužiti odmah nakon pripreme. No, moguće ih je čuvati u hladnjaku 2-3 dana u zatvorenoj posudi ili foliji.

S.S.
15.2.2021.