Sicilijanske polpete od krumpira ukusno su mediteransko predjelo, a mogu se poslužiti i za užinu ili večeru
Recept za polpete od krumpira - sicilijanska čarolija okusa
Sastojci
Priprema
Operi krumpir i kuhaj ga u ljuski dok ne omekša. U međuvremenu sitno nasjeckaj češnjak i peršin.
Nakon što je krumpir kuhan, ocijedi ga i oguli dok je još vruć, a zatim ga zgnječi u posudi.
Dodaj naribani sir, nasjeckani peršin i češnjak, jaja, prstohvat soli i papar i dobro promiješaj.
Dodaj krušne mrvice i miješaj dok smjesa ne bude mekana i kompaktna. Pokrij prozirnom folijom i ostavi u hladnjaku pola sata.
Nakon toga ih oblikuj u polpete, a kako bi ih bilo lakše oblikovati najbolje je da ruke namažeš uljem.
Zagrij dosta ulja u velikoj tavi i prži ih s obje strane dok ne postanu zlatno smeđe.
Savjet
Ako želiš potpuno uživati u okusu poželjno ih poslužiti odmah nakon pripreme. No, moguće ih je čuvati u hladnjaku 2-3 dana u zatvorenoj posudi ili foliji.