Štruca od kruha ukusan je i jednostavan prilog koji može upotpuniti razna jela, od umaka, bogatih variva, gulaša ili salata. Ovaj recept je savršena opcija za sve koji žele uživati u jednostavnom, ali hranjivom jelu koje je idealno za obiteljske obroke ili druženja s prijateljima. S obzirom na to da je bogat kruhom, jajima i mlijekom, ovaj recept je izuzetno ukusan, a priprema je brza i jednostavna, pa je pravi izbor za sve koji žele uživati u domaćim delicijama.
Štruca od kruha je također odličan izbor za vegetarijance, jer ne sadrži meso, a može se prilagoditi različitim ukusima i potrebama. Uživaj u ovom jednostavnom, i jelu punom okusa koje će zasigurno postati omiljeni dio tvojih obroka.
Sastojci:
- 350 g starog kruha ili peciva
- 2 žlice ulja
- 1 glavica crvenog luka
- malo svježeg peršina
- 2 jaja
- 250 ml mlijeka
- sol i mljeveni papar
- 2-3 žlice brašna (po potrebi)
Priprema:
- Kruh nareži na male kocke (oko 1 x 1 cm) i stavi ih u veću zdjelu. Crveni luk oljušti i sitno nasjeckaj. Na zagrijanom ulju ga poprži dok ne postane staklast, a zatim ga ostavi da se ohladi.
- Ohlađeni luk pomiješaj s kockama kruha. U drugoj zdjeli pomešaj jaja, mlijeko, sol i papar, pa prelij ovu smjesu preko kruha. Dobro promiješaj, tako da se sve kocke navlaže. Ako je smjesa previše suha, dodaj još malo mlijeka.
- Sitno nasjeckaj peršun i dodaj u smjesu, zatim sve dobro izmiješaj rukama dok ne dobiješ kompaktnu masu. Po potrebi dodaj malo brašna.
- Oblikuj smjesu u štrucu (roladu), zamotaj u vlažnu kuhinjsku krpu ili plastičnu foliju i kuhaj u kipućoj, posoljenoj vodi 15-30 minuta, ovisno o debljini.
- Nakon kuhanja, štrucu nareži na željene komade. Po želji, prije serviranja, preliješ je rastopljenim maslacem, prženim krušnim mrvicama ili isprženim slaninama, piše Okusno.je.