KAO PRILOG

Imamo recept za štrucu od kruha koja može biti odličan prilog uz razna jela

Domaća štruca od kruha bit će najbolji dodatak mnogim jelima, a iskoristit će se ostaci kruha ili peciva

štruca od kruha
Foto: Shutterstock

Štruca od kruha ukusan je i jednostavan prilog koji može upotpuniti razna jela, od umaka, bogatih variva, gulaša ili salata. Ovaj recept je savršena opcija za sve koji žele uživati u jednostavnom, ali hranjivom jelu koje je idealno za obiteljske obroke ili druženja s prijateljima. S obzirom na to da je bogat kruhom, jajima i mlijekom, ovaj recept je izuzetno ukusan, a priprema je brza i jednostavna, pa je pravi izbor za sve koji žele uživati u domaćim delicijama.

Štruca od kruha je također odličan izbor za vegetarijance, jer ne sadrži meso, a može se prilagoditi različitim ukusima i potrebama. Uživaj u ovom jednostavnom, i jelu punom okusa koje će zasigurno postati omiljeni dio tvojih obroka.

Sastojci:

  • 350 g starog kruha ili peciva
  • 2 žlice ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • malo svježeg peršina
  • 2 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • sol i mljeveni papar
  • 2-3 žlice brašna (po potrebi)

Priprema:

  • Kruh nareži na male kocke (oko 1 x 1 cm) i stavi ih u veću zdjelu. Crveni luk oljušti i sitno nasjeckaj. Na zagrijanom ulju ga poprži dok ne postane staklast, a zatim ga ostavi da se ohladi.
  • Ohlađeni luk pomiješaj s kockama kruha. U drugoj zdjeli pomešaj jaja, mlijeko, sol i papar, pa prelij ovu smjesu preko kruha. Dobro promiješaj, tako da se sve kocke navlaže. Ako je smjesa previše suha, dodaj još malo mlijeka.
  • Sitno nasjeckaj peršun i dodaj u smjesu, zatim sve dobro izmiješaj rukama dok ne dobiješ kompaktnu masu. Po potrebi dodaj malo brašna.
  • Oblikuj smjesu u štrucu (roladu), zamotaj u vlažnu kuhinjsku krpu ili plastičnu foliju i kuhaj u kipućoj, posoljenoj vodi 15-30 minuta, ovisno o debljini.
  • Nakon kuhanja, štrucu nareži na željene komade. Po želji, prije serviranja, preliješ je rastopljenim maslacem, prženim krušnim mrvicama ili isprženim slaninama, piše Okusno.je.

Image
HRSKAVO I FINO

Recept u fotografijama za domaći kruh kao iz krušne peći