Recepti
KAO PRILOG

Imamo recept za štrucu od kruha koja može biti odličan prilog uz razna jela

Imamo recept za štrucu od kruha koja može biti odličan prilog uz razna jela
Domaća štruca od kruha bit će najbolji dodatak mnogim jelima, a iskoristit će se ostaci kruha ili peciva

Štruca od kruha ukusan je i jednostavan prilog koji može upotpuniti razna jela, od umaka, bogatih variva, gulaša ili salata. Ovaj recept je savršena opcija za sve koji žele uživati u jednostavnom, ali hranjivom jelu koje je idealno za obiteljske obroke ili druženja s prijateljima. S obzirom na to da je bogat kruhom, jajima i mlijekom, ovaj recept je izuzetno ukusan, a priprema je brza i jednostavna, pa je pravi izbor za sve koji žele uživati u domaćim delicijama.

Štruca od kruha je također odličan izbor za vegetarijance, jer ne sadrži meso, a može se prilagoditi različitim ukusima i potrebama. Uživaj u ovom jednostavnom, i jelu punom okusa koje će zasigurno postati omiljeni dio tvojih obroka.

Sastojci:

350 g starog kruha ili peciva

2 žlice ulja

1 glavica crvenog luka

malo svježeg peršina

2 jaja

250 ml mlijeka

sol i mljeveni papar

2-3 žlice brašna (po potrebi)

Priprema:

Kruh nareži na male kocke (oko 1 x 1 cm) i stavi ih u veću zdjelu. Crveni luk oljušti i sitno nasjeckaj. Na zagrijanom ulju ga poprži dok ne postane staklast, a zatim ga ostavi da se ohladi.

Ohlađeni luk pomiješaj s kockama kruha. U drugoj zdjeli pomešaj jaja, mlijeko, sol i papar, pa prelij ovu smjesu preko kruha. Dobro promiješaj, tako da se sve kocke navlaže. Ako je smjesa previše suha, dodaj još malo mlijeka.

Sitno nasjeckaj peršun i dodaj u smjesu, zatim sve dobro izmiješaj rukama dok ne dobiješ kompaktnu masu. Po potrebi dodaj malo brašna.

Oblikuj smjesu u štrucu (roladu), zamotaj u vlažnu kuhinjsku krpu ili plastičnu foliju i kuhaj u kipućoj, posoljenoj vodi 15-30 minuta, ovisno o debljini.

Nakon kuhanja, štrucu nareži na željene komade. Po želji, prije serviranja, preliješ je rastopljenim maslacem, prženim krušnim mrvicama ili isprženim slaninama, piše Okusno.je.