SVJEŽE I LAGANE

4 laganih i osvježavajućih proljetnih salata s puretinom

Predstavljamo ti pet različitih varijanti laganih proljetnih salata s puretinom koje će te osvojiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme

shutterstock_331385072.jpg
Foto: Shutterstock

Proljeće je savršen period za lagane, osvježavajuće obroke, a salate s puretinom idealan su izbor. Nježna puretina, bogata bjelančevinama, savršeno se uklapa u svježe povrće, dodajući obrocima punoću okusa, ali i zdravi izvor energije. Ako tražiš način kako uživati u proljetnim salatama koje nisu samo lagane, već i pune proteina, donosiš pravo mjesto!

Predstavljamo ti pet različitih varijanti laganih proljetnih salata s puretinom koje će te osvojiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme.

Salata s puretinom i avokadom

Sastojci:

  • 300 g pečene puretine (file)
  • 1 zreo avokado
  • 1 šaka baby špinata
  • 1/2 crvene paprike
  • Maslinovo ulje
  • Limunov sok
  • Sol i papar

Priprema:

  • Puretinu nareži na tanke trakice.
  • Avokado nareži na kockice, a papriku na trakice.
  • U zdjeli pomiješaj špinat, avokado, papriku i puretinu.
  • Preliješ s maslinovim uljem, sokom od limuna te posoli i popapri po ukusu.
  • Posluži odmah ili ohladi prije posluživanja.

Salata s puretinom, mladim krastavcima i jogurtom

Sastojci:

  • 300 g kuhane puretine
  • 1 mladi krastavac
  • 1 crveni luk
  • 1/2 šalice prirodnog jogurta
  • Peršin
  • Sol i papar

Priprema:

  • Puretinu nareži na kockice.
  • Krastavac i crveni luk sitno nasjeckaj.
  • U zdjeli pomiješaj sve sastojke.
  • Dodaj jogurt, peršun, sol i papar po ukusu.

Salata s puretinom, mladim krumpirima i šparogama

Sastojci:

  • 300 g pečene puretine
  • 500 g mladih krumpira
  • 200 g šparoga
  • Maslinovo ulje
  • Limunov sok
  • Sol i papar

Priprema:

  • Krumpir skuhaj u slanoj vodi, oguli i nareži na kolutove.
  • Šparoge operi, odreži drške i blanširaj ih u kipućoj vodi nekoliko minuta.
  • Puretinu nareži na kockice.
  • U zdjeli pomiješaj sve sastojke, prelij s maslinovim uljem i sokom od limuna. Posoli i popapri po ukusu i posluži.
Image
Foto: Shutterstock

Salata s puretinom, rukolom i sušenim rajčicama

Sastojci:

  • 300 g pečene puretine
  • 1 šaka rukole
  • 5-6 sušenih rajčica
  • Maslinovo ulje
  • Balzamički ocat
  • Sol i papar

Priprema:

  • Puretinu nareži na trakice.
  • Sušene rajčice nareži na male komadiće.
  • U zdjeli pomiješaj rukolu, sušene rajčice i puretinu.
  • Prelij s maslinovim uljem i balzamičnim octom. Posoli i popapri po ukusu i posluži.
Image
ZA SVAKI DAN

Zdravo, brzo i fino: Recepti za salate s tunom za svaki dan