Recepti
SVJEŽE I LAGANE

4 lagane i osvježavajuće salate s puretinom

4 lagane i osvježavajuće salate s puretinom
Predstavljamo ti pet različitih varijanti laganih proljetnih salata s puretinom koje će te osvojiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme

Proljeće je savršen period za lagane, osvježavajuće obroke, a salate s puretinom idealan su izbor. Nježna puretina, bogata bjelančevinama, savršeno se uklapa u svježe povrće, dodajući obrocima punoću okusa, ali i zdravi izvor energije. Ako tražiš način kako uživati u proljetnim salatama koje nisu samo lagane, već i pune proteina, donosiš pravo mjesto!

Predstavljamo ti pet različitih varijanti laganih proljetnih salata s puretinom koje će te osvojiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme.

Salata s puretinom i avokadom

Sastojci:

300 g pečene puretine (file)

1 zreo avokado

1 šaka baby špinata

1/2 crvene paprike

Maslinovo ulje

Limunov sok

Sol i papar

Priprema:

Puretinu nareži na tanke trakice.

Avokado nareži na kockice, a papriku na trakice.

U zdjeli pomiješaj špinat, avokado, papriku i puretinu.

Preliješ s maslinovim uljem, sokom od limuna te posoli i popapri po ukusu.

Posluži odmah ili ohladi prije posluživanja.

Salata s puretinom, mladim krastavcima i jogurtom

Sastojci:

300 g kuhane puretine

1 mladi krastavac

1 crveni luk

1/2 šalice prirodnog jogurta

Peršin

Sol i papar

Priprema:

Puretinu nareži na kockice.

Krastavac i crveni luk sitno nasjeckaj.

U zdjeli pomiješaj sve sastojke.

Dodaj jogurt, peršun, sol i papar po ukusu.

Salata s puretinom, mladim krumpirima i šparogama

Sastojci:

300 g pečene puretine

500 g mladih krumpira

200 g šparoga

Maslinovo ulje

Limunov sok

Sol i papar

Priprema:

Krumpir skuhaj u slanoj vodi, oguli i nareži na kolutove.

Šparoge operi, odreži drške i blanširaj ih u kipućoj vodi nekoliko minuta.

Puretinu nareži na kockice.

U zdjeli pomiješaj sve sastojke, prelij s maslinovim uljem i sokom od limuna. Posoli i popapri po ukusu i posluži.

4 lagane i osvježavajuće salate s puretinom

Salata s puretinom, rukolom i sušenim rajčicama

Sastojci:

300 g pečene puretine

1 šaka rukole

5-6 sušenih rajčica

Maslinovo ulje

Balzamički ocat

Sol i papar

Priprema:

Puretinu nareži na trakice.

Sušene rajčice nareži na male komadiće.

U zdjeli pomiješaj rukolu, sušene rajčice i puretinu.

Prelij s maslinovim uljem i balzamičnim octom. Posoli i popapri po ukusu i posluži.