TRIKOVI I RECEPTI

Savršeno mekane: 4 recepta za američke palačinke koje ćeš obožavati

Tko može odoljeti mirisu svježe pečenih američkih palačinki – mekanih, pjenastih i idealnih za vikend doručak uz javorov sirup, svježe voće ili omiljeni namaz?

palačinke
Foto: Shutterstock

Slatke američke palačinke s bananom

Za ljubitelje voćnih okusa, palačinke s bananom su divna promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels

Sastojci:

  • 150 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 jaje
  • 240 ml mlijeka
  • 30 g rastopljenog maslaca
  • 1 zrela banana, zgnječena vilicom
  • ulje ili maslac za pečenje

Priprema: U velikoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. U drugoj posudi umuti jaje, mlijeko i rastopljeni maslac, pa dodaj zgnječenu bananu i dobro promiješaj. Mokre sastojke s bananom dodaj suhim sastojcima i miješaj samo dok se smjesa ne sjedini. Zagrij ulje ili maslac u tavi na srednjoj vatri. Sipaj oko 60 ml smjese za svaku palačinku. Kada se pojave mjehurići i rubovi se stvrdnu, okreni palačinku i peci dok ne porumeni s obje strane.

4/5