Recepti
OMILJENI SNACK

Hrenovke u tijestu: Ukusni zalogaj za svaku prigodu

Hrenovke u tijestu: Ukusni zalogaj za svaku prigodu
Osim što su iznimno jednostavne za izradu, možeš ih poslužiti uz razne umake, senf ili ketchup

Ako tražiš brz i jednostavan recept za ukusne zalogaje koji će oduševiti djecu i odrasle, hrenovke u tijestu su pravi izbor! Ove slasne rolice od mekanog, domaćeg tijesta i sočnih hrenovki idealne su za razne prilike – bilo da organiziraš dječji rođendan, obiteljsko druženje ili jednostavno želiš pripremiti brz i ukusan obrok.

Osim što su iznimno jednostavne za izradu, možeš ih poslužiti uz razne umake, senf ili ketchup, a odličnu idu uz svježu salatu. Bilo da ih pečeš za obitelj ili goste, sigurno će nestati s tanjura u trenu.

Sastojci:

400 g brašna

20 g svježeg kvasca

1 prstohvat soli

2 žlice ulja

2,5 dl mlijeka

3 para hrenovki

10 g maslaca za lim za pečenje

1 žumanjak

Priprema:

Pripremi dizano tijesto prema receptu za tijesto za pizzu, ali umjesto vode koristi mlijeko. Hrenovke stavi u lonac, dodaj vode tako da ih prekrije za dva prsta i pričekaj da zavrije.

Kuhaj još jednu minutu, zatim ih odmah ocijedi. Kad se malo ohlade, prereži ih na pola kako bi dobila 12 komada. Zagrij pećnicu na 230 °C. Namasti lim maslacem ili ga obloži papirom za pečenje.

Tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine pola centimetra i izreži ga na 12 kvadrata. U svaki kvadrat zamotaj jedan komad hrenovke. U posudici razmuti žumanjak i premaži hrenovke (možeš koristiti prste ili kist).

Peci u zagrijanoj pećnici 15 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Posluži ih tople uz veliku zdjelu salate, piše Okusno.je.