OMILJENI SNACK

Hrenovke u tijestu: Ukusni zalogaj za svaku prigodu

Osim što su iznimno jednostavne za izradu, možeš ih poslužiti uz razne umake, senf ili ketchup

dizano tijesto
Foto: Shutterstock

Ako tražiš brz i jednostavan recept za ukusne zalogaje koji će oduševiti djecu i odrasle, hrenovke u tijestu su pravi izbor! Ove slasne rolice od mekanog, domaćeg tijesta i sočnih hrenovki idealne su za razne prilike – bilo da organiziraš dječji rođendan, obiteljsko druženje ili jednostavno želiš pripremiti brz i ukusan obrok.

Osim što su iznimno jednostavne za izradu, možeš ih poslužiti uz razne umake, senf ili ketchup, a odličnu idu uz svježu salatu. Bilo da ih pečeš za obitelj ili goste, sigurno će nestati s tanjura u trenu.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 20 g svježeg kvasca
  • 1 prstohvat soli
  • 2 žlice ulja
  • 2,5 dl mlijeka
  • 3 para hrenovki
  • 10 g maslaca za lim za pečenje
  • 1 žumanjak

Priprema:

  • Pripremi dizano tijesto prema receptu za tijesto za pizzu, ali umjesto vode koristi mlijeko. Hrenovke stavi u lonac, dodaj vode tako da ih prekrije za dva prsta i pričekaj da zavrije.
  • Kuhaj još jednu minutu, zatim ih odmah ocijedi. Kad se malo ohlade, prereži ih na pola kako bi dobila 12 komada. Zagrij pećnicu na 230 °C. Namasti lim maslacem ili ga obloži papirom za pečenje.
  • Tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj površini u pravokutnik debljine pola centimetra i izreži ga na 12 kvadrata. U svaki kvadrat zamotaj jedan komad hrenovke. U posudici razmuti žumanjak i premaži hrenovke (možeš koristiti prste ili kist).
  • Peci u zagrijanoj pećnici 15 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Posluži ih tople uz veliku zdjelu salate, piše Okusno.je.

Image
DOMAĆE JE DOMAĆE

Kako napraviti savršeno tijesto za pizzu? Evo kako ga razvlačiti i čuvati