403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Recepti
KREMAST I SOČAN

Recept za drukčiji cheesecake s mascarpone sirom i limunom

Recept za drukčiji cheesecake s mascarpone sirom i limunom
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Savršen desert s hrskavom podlogom od keksa i bogatom kremastom nadjevom, idealan za svaku prigodu

Cheesecake je zasigurno jedna od najomiljenijih slastica, a kada se spoje kremasti mascarpone i svježi limun, rezultat je jednostavno neodoljiv. Ova torta savršeno balansira bogatstvo okusa i osvježavajuću kiselost limuna, stvarajući nevjerojatno kremastu teksturu koja se topi u ustima. No, ono što ovu verziju čini posebnijom jest upravo njen način pripreme – za najbolji rezultat, cheesecake je potrebno pripremiti unaprijed i pustiti da se ohladi preko noći. Time se svi okusi potpuno razviju, a torta dobije onu savršenu, svilenkastu teksturu koju svi obožavamo. Za dodatan vizualni i okusni dojam, možete je ukrasiti s kupovima slatke meringe, koje uz malu pomoć brenera možete zapeći, dajući torti završni, elegantan izgled.

Sastojci:

160 g krekera po želji (petit, digestive, čokoladni, integralni itd.)

10 g šećera

1 prstohvat soli

50 g maslaca

450 g krem sira (zagrijanog na sobnu temperaturu)

225 g mascarpone sira (zagrijanog na sobnu temperaturu)

200 g šećera

1 žličica vanilin šećera (može i ekstrakt)

60 ml svježe iscijeđenog limunovog soka

fino naribana korica 1-2 limuna

3 velika jaja

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 °C. Okrugli kalup s odvojivim dnom (promjera 20 cm) lagano namaži maslacem, a zatim dno obloži papirom za pečenje.

U manjoj posudi na laganoj vatri polako otopi maslac. Posudu skini s vatre i pričekaj da se maslac malo ohladi. U kuhinjskom mikseru sitno samelji kekse. Dodaj otopljeni maslac, sol i šećer te dobro promiješaj kako bi se keksi i maslac povezali u homogenu smjesu.

Polovicu smjese s keksima stavi u kalup i pritisni je dlanovima da se dobro učvrsti na dnu. Preostalu smjesu pritisni uz rub kalupa kako bi napravio mali rub. Keks podlogu peci u prethodno zagrijanoj pećnici 8 minuta. Kada je pečena, izvadi je iz pećnice i ostavi da se ohladi.

Dok se podloga hladi, pripremi nadjev. U zdjelu stavi krem sir, mascarpone i šećer. Električnim mikserom na srednjoj brzini dobro promiješaj sve sastojke dok ne dobiješ glatku kremu. Zatim smanji brzinu miksera i dodaj vaniliju, limunovu koricu i sok. Postupno dodaj jaja, jedno po jedno. Miješaj na niskoj brzini dok ne dobiješ jednoličnu kremastu smjesu, a zatim prestani miješati.

Kremu prelij preko ohlađene podloge. Površinu izravnaj. Cheesecake peći na 160 °C još 50 do 60 minuta. Važno je da u prvoj polovici pečenja ne otvaraš vrata pećnice!

Cheesecake je pečen kada je na rubovima čvrst, dok je sredina još uvijek mekana i lagano se trese kad pomakneš kalup. Isključi pećnicu, zatvori vrata pećnice i ostavi da se torta hladi u ugašenoj pećnici još sat vremena. Zatim ukloni kalup iz pećnice i tortu ostavi da se ohladi na sobnoj temperaturi, a potom je stavi u hladnjak na nekoliko sati (najbolje preko noći), piše Okusno.je.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx