Za četiri gladna usta!

Tanjuri puni okusa: Tri jeftina, a brza i fina ručka za cijelu obitelj

U posljednje su vrijeme cijene gotovo svih namirnica poskupjele, pa smo pronašle tri recepta za obilne obiteljske ručkove za svaki dan, a za koje namirnice nisu preskupe

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Unsplash

Krumpir gulaš s povrćem i mesom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1/2 kg luka
  • 1/2 kg svinjskog buta
  • 1 kg krumpira
  • 400 g zamrznutog miješanog povrća (grašak i mrkva)
  • 500 mg pasirane rajčice  
  • 6 graham peciva

Priprema:

  • Na žlici ulja dinstati luk. Kad porumeni, dodaje se svinjski but narezan na kockice. Lagano polijevati vodom dok meso ne omekša.
  • Dodati krumpir narezan na kockice, zamrznuto povrće, grašak i mrkvu. Doliti vode da se prekriju sastojci i kuhati dok krumpir ne omekša, odnosno dok se ne skuha.
  • Potom dodati pire od rajčice i žličicu šećera da se ubije kiselost. Kuhati još desetak minuta i na kraju začiniti. Po želji na kraju posuti peršinom.
  • Polužiti uz peciva.
3/4