Za četiri gladna usta!

Tanjuri puni okusa: Tri jeftina, a brza i fina ručka za cijelu obitelj

U posljednje su vrijeme cijene gotovo svih namirnica poskupjele, pa smo pronašle tri recepta za obilne obiteljske ručkove za svaki dan, a za koje namirnice nisu preskupe

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Unsplash

Zapečena tjestenina s mljevenim mesom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 450 g mljevenog miješanog mesa
  • 500 g tjestenine
  • 2 vrhnja
  • 3 jajeta
  • 1 kg svježega kupusa

Priprema:

  • U vrućoj posoljenoj vodi s malo ulja skuhati tjesteninu. Ne smiješ je prekuhati nego treba biti al dente. Kad je kuhana, treba je procijediti.
  • Na malo ulja prepržiti mljeveno meso i začiniti po želji.
  • U lim za pečenje složiti red tjestenine, red pripremljenog mesa, red tjestenine i na kraju sve zaliti pomiješanim vrhnjem i jajima.
  • Sve zajedno zapeći na 200 stupnjeva 20 minuta u pećnici.
  • Salatu od svježega kupusa treba naribati i posoliti. Kad pusti sok, treba ga dobro istisnuti te na kraju začiniti sa soli, malo ulja i octom.
2/4