Povrtna kaša s ričetom, gljivama i komadićima piletine
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 šalica ječmene kaše
- 3 šalice vode
- 250g pilećih prsa
- 1 žlica senfa
- 1 žlica peršina
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
- 250 grama šampinjona
Priprema:
- Ječmenu kašu dobro isperi i stavi da se kuha oko 30 minuta. U međuvremenu nasjeckaj piletinu na kockice i gljive na listiće.
- Zagrij ulje u tavi. Dinstaj luk 2 do 3 minute, dodaj piletinu i dinstaj ju 10 do 15 minuta. Dodaj senf i peršin i dobro promiješaj te zatim dodaj i narezane gljive. Sve kuhaj još desetak minuta, odnosno dok gljive ne otpuste vodu i dok ona malo ne ispari.
- Ocijedi ječmenu kašu, pomiješaj s piletinom i gljivama. Posoli i popapri po želji, dobro promiješaj i posluži. Po želji možeš u umak, odnosno smjesu piletine i gljiva dodati i vrhnje za kuhanje, za malo zasitniji ručak.