Za četiri gladna usta!

Tanjuri puni okusa: Tri jeftina, a brza i fina ručka za cijelu obitelj

U posljednje su vrijeme cijene gotovo svih namirnica poskupjele, pa smo pronašle tri recepta za obilne obiteljske ručkove za svaki dan, a za koje namirnice nisu preskupe

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Unsplash

Povrtna kaša s ričetom, gljivama i komadićima piletine

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 šalica ječmene kaše
  • 3 šalice vode
  • 250g pilećih prsa
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica peršina
  • sol
  • papar
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 250 grama šampinjona

Priprema:

  • Ječmenu kašu dobro isperi i stavi da se kuha oko 30 minuta. U međuvremenu nasjeckaj piletinu na kockice i gljive na listiće.
  • Zagrij ulje u tavi. Dinstaj luk 2 do 3 minute, dodaj piletinu i dinstaj ju 10 do 15 minuta. Dodaj senf i peršin i dobro promiješaj te zatim dodaj i narezane gljive. Sve kuhaj još desetak minuta, odnosno dok gljive ne otpuste vodu i dok ona malo ne ispari.
  • Ocijedi ječmenu kašu, pomiješaj s piletinom i gljivama. Posoli i popapri po želji, dobro promiješaj i posluži. Po želji možeš u umak, odnosno smjesu piletine i gljiva dodati i vrhnje za kuhanje, za malo zasitniji ručak.
4/4