
Neka te tijekom hladnih dana ugrije ovih 5 genijalnih vrućih koktela

Obožavamo kada se tijekom zimskih mjeseci duž ulica grada krene širiti neodoljiv miris kuhanog vina i rakija. Iako su upravo to tradicionalna vruća alkoholna pića koja ispijamo zimi, postoji cijeli niz drugih zanimljivih opcija i recepata. Baš zato da razbiješ svoju gastro rutinu i dodatno se upoznaš s bogatim svijetom koktela, mi ti predstavljamo pet iznimno ukusnih vrućih alkoholnih pića kojima možeš obilježiti ovu zimu.
Osim što ćeš se zasladiti njihovim okusom i neodoljivim kombinacijama začina, ovi alkoholni napici će te i dobro zagrijati pa su savršen izbor za hladne zimske noći i izlaske. Sve ih pronađi u nastavku.
Hot Toddy
Sastojci:
Vruća voda
4 klinčića
1 kriška limuna
2 žličice smeđeg šećera
7 ml limunovog soka
60 ml viskija
štapić cimeta
Priprema:
Šalicu napuni vrućom vodom i ostavi ju kako bi se zagrijala nekoliko minuta. U međuvremenu u krišku limuna zabij klinčiće. Nakon par minuta vodu iz šalice izlij i napuni ju ponovno vrućom vodom, ali do pola. U šalicu dodaj šećer i miješaj dok se ne rastopi. U vodu dodaj krišku limuna s klinčićima, cimet, zatim limunov sok i na kraju viski te sve dobro promiješaj.
Punch od kuhanog gina
Sastojci:
700 ml gina
700 ml bijelog vina
6 spirala od limuna
1 kolut naranče
3 komada ananasa
90 ml meda
30 ml svježeg soka od limuna
3 klinčića
prstohvat naribanog muškatnog oraščića
1 žličica cimeta u prahu
1 žličica smeđeg šećera
Priprema:
Sve tekuće sastojke jednostavno ulij u lonac te dodaj začine i dodatke. Kuhaj oko 20 minuta na laganoj vatri. Posluži u velikoj staklenoj zdjeli i ukrasi s nekoliko koluta naranče i klinčića.
Buttered Hazelnut Whisky
Sastojci:
4 mjerice (kao čašica za rakiju) mlijeka
1 cimet štapić
2 mjerice viskija
1 mjerica Frangelico likera
1 žlica šlaga po čaši
prstohvat cimeta za ukras
Priprema:
Kuhaj mlijeko sa štapićem cimeta u loncu s debelim dnom na laganoj vatri dok ne zavrije. Pusti da se krčka sljedećih 15 minuta uz konstantno miješanje. Ulij u čašu bez štapića i dodaj viski i Frangelico pa pomiješaj da se sjedine. Zatim dodaj žlicu tučenog vrhnja i malo cimeta po vrhu.
Kuhani američki cider
Sastojci:
1,8 l jabučnog cidera
30 g svježih ili smrznutih brusnica
1 žlica narančine kore
3 štapića cimeta
2 zvjezdasta anisa
1 žlica javorova sirupa
1½ žličice pimenta
1½ žličice ekstrakta vanilije
Kriške naranče
Brusnice
Štapići cimeta
Kriške jabuke
120 ml brandyja (može i bourbon ili rum)
Priprema:
Prokuhaj sastojke. Sve sastojke ubaci u veći lonac i ostavi na srednje jakoj vatri da zakrčka (ne smije ključati). U potpunosti smanji vatru i pusti da se krčka 45 minuta do sat vremena.
Alkoholna vruća čokolada
Sastojci:
45 ml viskija
45 ml likera od čokolade
200 ml vruće čokolade
Prstohvat cimeta
1 žlica ekstrakta vanilije
Šlag
Sljezovi kolačići
Priprema:
Pripremi vruću čokoladu po izboru te dok se kuha dodaj malo cimeta u mlijeko. U još vruću čokoladu dodaj viski i liker od čokolade te dobro promiješaj. Kada je gotova, toplu čokoladu ukrasi šlagom te sljezovim kolačićima.


Blush stacking nova je tehnika nanošenja rumenila uz koji će vaš make up trajati cijeli dan

Zlarin je otok koralja, tišine i kristalnog mora koji morate posjetiti
