Recepti za najbolje pečene juhe

Ove juhe kriju pravo bogatstvo okusa, savršene su za predjelo ili kao glavno jelo, a predstavljaju savršenu nadogradnju (već ionako savršenim) krem juhama

Recepti za najbolje pečene juhe

Juha od pečene cvjetače

Sastojci:
6 češnjeva češnjaka
1 velika cvjetača
1 luk
5 šalica povrtnog temeljca (ili 1 kocka za juhu razmućena u 5 šalica vode)
1 lovorov list
½ šalice vrhnja za kuhanje
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
½ žličice papra
1 žličica kurkume
¼ žličice chillija
3 žlice sjeckanog svježeg vlasca

Priprema:
Odvoji ''drvca'' od cvjetače i stavi ih u posudu za pečenje zajedno s češnjakom i lukom narezanim na srednje komade. Peci sve 30-35 minuta na 180°C. Prebaci u lonac za juhu, dodaj temeljac i začine pa sve usitni štapnim mikserom. Kuhaj još 10 minuta na laganoj vatri i na kraju umiješaj vrhnje za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/8