Recepti za najbolje pečene juhe

Ove juhe kriju pravo bogatstvo okusa, savršene su za predjelo ili kao glavno jelo, a predstavljaju savršenu nadogradnju (već ionako savršenim) krem juhama

Recepti za najbolje pečene juhe

Juha od pečene mrkve s đumbirom

Sastojci:
1 kg mrkve
½ češnja češnjaka
2 luka
4 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
½ žličice papra
2 žlice sjeckanog svježeg đumbira
½ šalice vrhnja za kuhanje
3 šalice vode

Priprema:
Mrkvu i luk nareži na veće komade, stavi ih u posudu za pečenje, Poprskaj maslinovim uljem, i peci 45 minuta na 180°C. Češnjak nareži an kolutiće i pirjaj 1 minutu na maslinovom ulju. Dodaj đumbir pa sve pirjaj još 30 sekundi. U lonac dodaj pečenu mrkvu i luk, sol, papar i vodu pa sve usitni štapnim mikserom. Na kraju umiješaj vrhnje za kuhanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/8