Tri super recepta

Blitva - sirotinjska namirnica koja je othranila generacije

Nekada je blitva rasla u svakom vrtu i bila jedna od glavnih namirnica u prehrani. Lisnato povrće otporno na klimatske uvjete i nametnike, jačalo je imunitet, čuvalo kosti i uvelike olakšavalo dilemu domaćicama o tome što kuhati

elias-morr-lUQf5XDaVy0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Krem juha od blitve

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama blitve
  • 3-4 srednja krumpira
  • glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • voda ili temeljac
  • 100 ml vrhnja za kuhanje

Postupak:

  • Krumpir oguli i nareži na kockice, a blitvu na trakice. Nemoj bacati stabljike, već i njih nareži što sitnije. Luk također nareži na sitno te ga dinstaj na maslinovom ulju dok ne zažuti pa dodaj češnjak, krumpir i blitvu, te podlij vodom.
  • Posoli i popari po želji te poklopljeno ostavi kuhati 20 minuta. Kada je juha skuhana, odnosno kada je krumpir mekan, usitni sastojke štapnim miksero, dodaj vrhnje za kuhanje, promiješaj i po želji pospi parmezanom.
3/4