Tri super recepta

Blitva - sirotinjska namirnica koja je othranila generacije

Nekada je blitva rasla u svakom vrtu i bila jedna od glavnih namirnica u prehrani. Lisnato povrće otporno na klimatske uvjete i nametnike, jačalo je imunitet, čuvalo kosti i uvelike olakšavalo dilemu domaćicama o tome što kuhati

elias-morr-lUQf5XDaVy0-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Omlet s blitvom

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • nekoliko listova blitve
  • 3 jaja
  • manja glavica luka
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Postupak:

  • Blitvu operi i ukloni bijele stabljike. Listove izreži na trakice i blanširaj. Dobro ju ocijedi kako bi ispustila što više tekućine.
  • Luk nareži na sitno i prži na maslinovom ulju dok ne postane proziran pa dodaj ocijeđenu blitvu. Dok se blitva prži, umuti u zdjelici tri jaja.
  • Začin ih ih po želji i prelij po luku i blitvi te peci pet minuta na laganoj vatri. Potom omlet okreni i još minutu - dvije zapeci drugu stranu. Serviraj ga uz jogurt.
4/4