
Recepti iz karantene: Domaćica Sanja s nama je podijelila onaj za sočan kuglof od rogača

Ovih dana svi smo više kod kuće, stoga više vremena provodimo i u kuhinji te testiramo brojne recepte - na sreću našeg nepca, na žalost naše vage. Među omiljenim karantenskim receptima svakako se ističu slastice, a naša najpoznatija ' Domaćica ' - Sanja Mijac, podijelila je s nama jedan takav recept - omiljeni kuglof u malo drugačijoj, ali sočnijoj verziji s rogačem i jabukama.
Kuglof od rogača
Sastojci:
4 jaja
200 g šećera
1 vanilin šećer
100 g mljevenog rogača
150 g glatkog brašna
2 dl ulja
5 manjih jabuka
1 prašak za pecivo
Priprema:
1.Pećnicu zagrijte na 200C. Kalup za kuglof malo namastite i pobrašnite.
2.Pjenasto izmiksajte jaja i šećere.
3.Zatim dodajte rogač, brašno, ulje i u smjesu na krupno naribajte 5 manjih jabuka. Nemojte ih cijediti, već ih direktno naribajte (po želji ih ogulite).
4.Na kraju dodajte prašak za pecivo, sve spojite pa izlijte u kalup.
5.Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.
6.Nakon 15-ak minuta pečenja na vrh kuglofa staviote preklopljeni komad masnog papira kako vam kuglof ne bi izgorio.
Napomena:
Po želji ga posipajte šećerom u prahu ili ga prelijte s čokoladnom glazurom. Ja ju radim tako da u lončiću otprilike otopim oko 150 g tamne čokolade za kuhanje, 5 žlica mlijeka i kojom žlicom ulja.


Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
