

Tjestenina je idealna za ručak ili večeru, a vrlo se brzo i lako priprema. Također se vrlo lako priprema u različitim kombinacijama namirnica, na primjer s kozicama. Tradicionalna talijanska tjestenina, tagliatelle, odlično će pristajati uz bijeli umak i kozice, a uz čašu vina bit će savršen obrok.
U ovoj epizodi specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola kuhala je 21-godišnja Tesa, a jedan od njezinih recepata donosimo u nastavku.
Sve recepte i ostale epizode možete pronaći OVDJE.
Sastojci:
250 - 300 grama tagliatella
250 - 500 grama kozica
3 - 6 režnja češnjaka
70 ml suhog bijelog vina
200 ml vrhnja za kuhanje
125 ml ribljeg ili povrtnog temeljca
70 g naribanog parmezana
svježi peršin
Priprema:
Kozice kratko prepržimo na maslinovu ulju te ih izvadimo van, a na tu masnoću bacimo češnjak koji dinstamo minutu. Zalijemo vinom, pustimo da ispari pa dodamo temeljac i vrhnje te pospemo svježeg peršina te prokuhamo 7 minuta.
Tagliatelle kuhamo u slanoj vodi pola vremena koliko piše na ambalaži, te nakon toga ubacimo u tavu s kozicama uz pola šalice škrobne vode iz tjestenine te kuhamo još par minuta dok se umak ne poveže s tjesteninom i ona bude al dente.
Recepte iz kulinarskog specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola možete pogledati u nastavku!
Sadržaj nastao u suradnji RTL native tima i Coca-Cola Hrvatska!


Mentalni trening: Kako križaljke i igre za mozak čuvaju kognitivno zdravlje

Brzi i ukusni recepti za tjesteninu s umakom od rajčice
