
Kremaste i prozračne: Rafaelo krafne kraljice su među krafnama

Rafaelo krafne su mekane i prozračne krafne prelivene bijelom čokoladom i bogato punjene kremom od kokosa. Ovo je izvanredan desert koji će oduševiti baš sve, piše okusno.je.
Sastojci
Krafne
500 g brašna za krafne
500 g oštrog brašna
1 žličica soli
4 dl mlijeka
80 g svježeg kvasa
8 žumanjaka
100 g šećera
2 vanilin šećera
60 ml biljnog ulja
naribana kora limuna
2 žlice ruma
Preljev
300 g bijele čokolade
30 ml ulja
Posip
kokosovo brašno, sjeckani bademi
350 ml mlijeka
150 ml slatkog vrhnja
4 žumanjka
70 g šećera
45 g kukuruznog škroba
150 g bijele čokolade
1 žličica vanilija paste
100 g kokosovog brašna
300 g tučenog slatkog vrhnja
Postupak
Priprema tijesta za krafne
Preljev
Za premaz rastopi bijelu čokoladu i umiješaj ulje. Pričekaj da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim svaku krafnu umoči s gornje strane u preljev i dobro ocijedi čokoladu - ako je ne ocijediš dobro, čokolada bi ti mogla curiti sa strana krafna. Nakon premazivanja, pospi krafne kokosovim brašnom ili sjeckanim bademima. Pusti da se premaz potpuno stvrdne.
Priprema kreme za Rafaelo
Dodatni savjeti
Iz navedenih sastojaka pripremi otprilike 25 krofni.
Pri pripremi kvasnog tijesta, svi sastojci moraju biti imati na sobnoj temperaturi
Pazi da tijekom dizanja tijesta ne otvaraš prozore kako bi izbjegla propuh.
POGLEDAJ VIDEO: NAJBRŽI KOLAČI

Najbolje frizure za tanku kosu: Kako postići volumen bez oštećenja

Jednostavna priprema, bogat okus: Tri neodoljive ljetne salate sa svježim krastavcima

Suptilan luksuz za svaki dan - haljine u neodoljivoj maslac žutoj nijansi
