Gastro
SAVRŠEN VIKEND DESERT

Kremaste i prozračne: Rafaelo krafne kraljice su među krafnama

Kremaste i prozračne: Rafaelo krafne kraljice su među krafnama
Ljubiteljice popularnih kuglica od kokosa obožavat će i ove krafne koje su zaista božanstvene

Rafaelo krafne su mekane i prozračne krafne prelivene bijelom čokoladom i bogato punjene kremom od kokosa. Ovo je izvanredan desert koji će oduševiti baš sve, piše okusno.je.

Sastojci

Krafne

500 g brašna za krafne

500 g oštrog brašna

1 žličica soli

4 dl mlijeka

80 g svježeg kvasa

8 žumanjaka

100 g šećera

2 vanilin šećera

60 ml biljnog ulja

naribana kora limuna

2 žlice ruma

Preljev

300 g bijele čokolade

30 ml ulja

Posip

kokosovo brašno, sjeckani bademiKrema za Rafaelo

350 ml mlijeka

150 ml slatkog vrhnja

4 žumanjka

70 g šećera

45 g kukuruznog škroba

150 g bijele čokolade

1 žličica vanilija paste

100 g kokosovog brašna

300 g tučenog slatkog vrhnja

Postupak

Priprema tijesta za krafne

Kremaste i prozračne: Rafaelo krafne kraljice su među krafnama

Preljev

Za premaz rastopi bijelu čokoladu i umiješaj ulje. Pričekaj da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim svaku krafnu umoči s gornje strane u preljev i dobro ocijedi čokoladu - ako je ne ocijediš dobro, čokolada bi ti mogla curiti sa strana krafna. Nakon premazivanja, pospi krafne kokosovim brašnom ili sjeckanim bademima. Pusti da se premaz potpuno stvrdne.

Priprema kreme za Rafaelo

Dodatni savjeti

Iz navedenih sastojaka pripremi otprilike 25 krofni.

Pri pripremi kvasnog tijesta, svi sastojci moraju biti imati na sobnoj temperaturi

Pazi da tijekom dizanja tijesta ne otvaraš prozore kako bi izbjegla propuh.

POGLEDAJ VIDEO: NAJBRŽI KOLAČI