COCA-COLA BLAGDANSKI JELOVNIK

Recept za pohano meso i rizi-bizi

Pohano meso je omiljeno velikima i malima te se vrlo često priprema u svakoj obitelji, a jedan od omiljenih priloga uz pohano meso je lagani rizi bizi

1 (1).jpg

Za pripremu pohanog mesa i omiljenog priloga nije potrebno puno sastojaka, ali je vrlo važno da se pažljivo priprema. Kod prženja mesa treba paziti da je meso na kraju zlatno žute boje. Dok je kod pripreme riže važno da se ne prekuha. Na kraju je sigurno da će cijela obitelj uživati u pohanicma i jednostavnom prilogu.

U ovoj epizodi specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola kuhala je 22-godišnja Maja, a jedan od njezinih recepata donosimo u nastavku.

Sve recepte i ostale epizode možete pronaći OVDJE.

Sastojci:

  • pileći file
  • brašno
  • jaja
  • krušne mrvice
  • 2 i pol šalice riže
  • grašak
  • luk
  • svježi kupus
  • sol
  • ocat
  • papar

Priprema:

Luk i grašak se pirjaju na ulju, dok se riža ispere i skuha u posoljenoj vodi te se na kraju sve pomiješa. Pileći filei se posole, a zatim se stave u brašno, potom u jaja te se na kraju u krušne mrvice. Meso se prži u vrelom ulju dok ne postane zlatno žute boje. Uz pohano meso savršeno će odgovarati i salata od kupusa.

Recepte iz kulinarskog specijala 'Z ❤️ Boomere' powered by Coca-Cola možete pogledati u nastavku!

Sadržaj nastao u suradnji RTL native tima i Coca-Cola Hrvatska!