Imamo recept za ukusni kruh leopard uzorka koji će oduševiti svakoga. Možda nije najjednostavnije za napraviti, ali rezultat nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Tko kaže da je leopard uzorak rezerviran samo za modu i outfite? Ovaj recept pravi je dokaz da leopard uzorak pripada i u kuhinju, a riječ je o slatkom kruhu leopard uzorka koji, osim što izgleda nevjerojatno lijepo i fotogenično, osvaja i svojom mekoćom i neodoljivim okusom. Dakle, definitivno ga moraš probati.
Istina je da priprema ovakvog kruha zahtijeva malo više vremena i nije nimalo jednostavna - no trud će se na kraju sasvim sigurno isplatiti, jer rezultat je kruh koji će oduševiti baš svakoga. Ipak, za njega ti ne treba puno sastojaka, a u nastavku ti donosimo detaljan recept uz koji ćeš bez problema napraviti ovo kulinarsko remek djelo. Evo što će ti sve biti potrebno.
Za tijesto:
- 25 g kukuruznog škroba
- 250 ml toplog mlijeka
- 2 žličice kvasca
- 70 g šećera
- 4 žlice otopljenog maslaca
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 žličica soli
- 2 žlice naribane narančine kore
- 375 g brašna
Za tamnu pastu:
- 2 žlice kakaa u prahu
- 1 žlica mlijeka
Za svijetlu pastu:
- 2 žličice kakaa u prahu
- 1 žličica mlijeka
Koraci:
Kako bi napravila tijesto, kukuruzni škrob pomiješaj s toplim mlijekom, a zatim mješavinu mlijeka pomiješaj s kvascem i 2 žlice šećera te ostavi 8 do 10 minuta. U smjesu kvasca dodaj otopljeni maslac, ostatak šećera, sol, vaniliju i koricu naranče i miksaj mikserom. Polako žlicom dodaj brašno i miješaj mikserom na srednjoj brzini, a zatim pojačaj na jaču brzinu dok se tijesto ne formira.
Tijesto treba biti malo ljepljivo, mekane i glatke teksture. Nakon formiranja, ostavi tijesto da odstoji oko 10 minuta. Ponovo uključi mikser na srednje jako i miješaj tijesto 6 do 8 minuta. Izvadi tijesto iz posude i stavi na lagano pobrašnjenu površinu. Podijeli ga na dvije polovice - jednu polovicu lagano pospi brašnom, zamotaj u plastičnu foliju i stavi u hladnjak, a drugu polovicu ravnomjerno podijeli na još dvije polovice.
Kako bi napravila čokoladne paste, za svaku koristi posebnu zdjelu. Kakao u prahu i mlijeko pomiješaj žlicom, a trebala bi dobiti jednu tamniju i jednu svjetliju čokoladnu pastu. Dvije manje polovice tijesta stavi svaku u jednu posudu s čokoladnom pastom i čokoladu umijesi u tijesto dok se ne upije. Na kraju ćeš imati jednu kuglicu tijesta od tamne čokolade i jednu svijetlu kuglicu tijesta, a svaku od njih pobrašni, prekrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na sat vremena.
Izvadi sve tri kuglice tijesta iz hladnjaka. Izvaži bijelu kuglu tijesta i podijeli je na 7 jednakih dijelova. Isto ponovi s kuglicama tijesta od svijetle i tamne čokolade. Sada bi trebala imati 21 komad tijesta, a započni tako što ćeš svaki svijetlosmeđi komadić uvaljati u mali oblik hrenovke. Zatim pomoću valjka razvaljaj svaki komad tamne čokolade u ravni ovalni oblik. Svijetlu čokoladnu "hrenovku" stavi na ravni ovalni oblik od tamne čokolade, a zatim tamnu čokoladu preklopi preko svijetle čokolade i omotaj. Rezultat bi trebao izgledati kao čokoladna cigara.
Uzmi bijelo tijesto i razvaljaj ga u ovalni oblik. Ponovi postupak tako da staviš "hrenovku" umotanu u tamnu čokoladu na bijelo tijesto, a zatim bijelo tijesto preklopiš preko tamne čokolade. Rezultat bi trebao izgledati kao cjepanica sa svijetlim čokoladnim središtem, omotom od tamne čokolade, a zatim završnim omotom od bijelog tijesta. Ponavljaj ovaj postupak s preostalim tijestom dok ne dobiješ 7 takvih "cjepanica". Na kraju, svaku od njih rukama izvaljaj uzdužno, dok se ne udvostruče i ne izgledaju kao duga zmija te ih prereži na pola. Sada bi trebala imati 14 tanjih "cjepanica".
Pripremi kalup za kruh i u njega stavi papir za pečenje, a "cjepanice" od tijesta složi jednu na drugu. Pokrij ih kuhinjskom krpom i stavi na toplo mjesto da se podignu, najmanje sat vremena. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva, zatim smanji na 180 stupnjeva i štrucu kruha stavi u pećnicu. Peci 35 do 45 minuta, a zatim kalup stavi na rešetku za hlađenje 5 do 8 minuta. Izvadi štrucu i pusti da se hladi još 10 minuta.